Uitslag seniorenwedstrijd Federatie De Alm en Biesbosch 2013

terug naar overzicht

Zondag, 22 september 2013

Uitslag seniorenwedstrijd Federatie De Alm en Biesbosch 2013 Op zaterdag 6 juli 2013 werd de jaarlijkse federatieve wedstrijd voor senioren georganiseerd. Sportvissers van de aangesloten ledenverenigingen kunnen zowel individueel als ook in korpsverband aan deze jaarlijkse wedstrijd deelnemen.

De samenkomst was in alle vroegte in ’t Verlaat te Almkerk, waar de loting van de plaatsnummers plaats vond. Snel daarna
kon iedereen vertrekken naar het uitgezette wedstrijdparcours aan de Alm, de Westkil en aan de singels op het bedrijventerrein
in Werkendam.

Om 08.00 uur werd het startsein gegeven en al snel daarna kwamen de eerste vissenaan de kant. Over het hele parcours werd
redelijk goed vis gevangen, al waren de afmetingen over het algemeen niet echt groot. Diegene die dikke vissen wisten te
vangen zaten dan ook direct boven in het klassement. Om 11.00 uur was het einde wedstrijd en konden de weegploegen
beginnen. In totaal werd 96.383 gram vis gevangen. Behoorlijk meer is dan de jaren ervoor.

Bij de korpsen was het korps van HSV De Bergse Maas uit Genderen de grote winnaar met slechts 14 punten. Als tweede
einigde HSV De Alm uit Almkerk met 16 punten, gevolgd door HSV Samensterk uit Rijswijk/Giessen die met 18 punten op de
derde plaats eindigden.

Er waren twintig individuele prijzen te verdelen. Algemeen winnaar werd Hans Weck uit vak C van HSV De Bergse Maas met
7128 gram. Tweede werd Johan Treffers uit vak D van HSV De Bergse Maas met 5972 gram en op de derde plaats eindigde
Peter van de Bos uit vak E van HSV De Alm met 3598 gram. Als vierde eindigde Bert van Gerven uit vak B van HSV De Vrolijke
Vissers met 2020 gram en vijfde werd Jan Tamerus uit vak A van HSV Samensterk met 1456 gram.

De organiseerde wedstrijdcommissie kan wederom terugkijken op een geslaagd evenement.